witam wszystkich a czy slyszal ktos moze o firmie golden herbst?
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
witam wszystkich a czy slyszal ktos moze o firmie golden herbst?
słyszałam o goldener herbst, podobno na zasadzie gewerby, moja koleżanka jest rencistką, więc jej odpowiada taki sposób, mnie nie
goldener herbst, też na własną działalność ale lepsze wynagrodzenie
Mama muminka napisał:
goldener herbst, też na własną działalność ale lepsze wynagrodzenie
Przecież wynagrodzenie w przypadku Gewerbe zależy od "dogadania" się z rodziną. Przynajmniej tak rozumowałem. Koszty uboczne to księgowość, pomoc prawna....ect. Tu można tylko "eksperymentować".
Np. ja nękany jestem opłatą abonencką za TV (mam meldunek muszę niby płacić)...zlecam to prawnikom z mojej firmy...
Właśnie w taki sposób działa marketing . Ceny są już ustalone z rodziną . Przecież jest to logiczne że rodziny niemieckie współpracując z HausEngel wiedzą ile usługa kosztuje . Oczywiście mówią że można pertraktować ale tak nie jest . Polskie firmy płacą już dziś tak samo jak proponuje HE .
Mama muminka napisał:
Właśnie w taki sposób działa marketing . Ceny są już ustalone z rodziną . Przecież jest to logiczne że rodziny niemieckie współpracując z HausEngel wiedzą ile usługa kosztuje . Oczywiście mówią że można pertraktować ale tak nie jest . Polskie firmy płacą już dziś tak samo jak proponuje HE .
OK, jednak weź pod uwagę, że poniżej pewnego progu nie zejdziesz. Tu mam możliwość negocjacji. Ja nie FIRMA. Mówię o swoim przypadku. Jak miałem dwie osoby dostawałem ....pewną kwotę... Dziadek zmarł zostałem z babką...i powiedziałem, że poniżej 1300 to nie mamy o czym rozmawiać..babcia zaakceptowała i tak zostało. FIRMA został tylko poinformowana o stawce ustalonej przez nas.
Można kombinować owszem stawki lewe czyli nasze polskie "dawanie pod stałem" ale po co. Owszem gratisy są w nieprzewidzianych sytuacjach.
Poniżej pewnego progu nie zejdziesz ? . Bywa tak że dziewczyny jeżdżą do ciężkich przypadków za 1100 . Firma ciągle stawia na nowe nie doświadczone osoby które jeszcze nie wiedzą o co chodzi . Zapytaj w firmie dlaczego starsi pracownicy odchodzą do konkurencji . Co dziś wyróżnia HE od innych firm? Dlaczego na szkoleniu się mówi że jak byśmy miały kontrole to mamy powiedzieć że HE nam nie zleca rodzin . O co w tym chodzi ?
Mama muminka napisał:
Dlaczego na szkoleniu się mówi że jak byśmy miały kontrole to mamy powiedzieć że HE nam nie zleca rodzin . O co w tym chodzi ?
A dlaczego jak pracowałem dla polskich kilku firm to miałem mówić "że pracuje 40 godzin tygodniowo"??????? Nie będę bronić HE bo także dbają o swoje interesy i mają swoje grzeszki.
Witam wszystkie opiekunki jestem pierwszy raz na forum to co tu przeczytałam o Firmie HausEngel jest prawda tzn.mieszają ludzią w głowie tą swoja franczyzną. Pojechałam od nich bo byłam przekonana że jest to firma uczciwa , przedstawione warunki same superlatywy. Ale to jest masakra jakaś jak wykorzystują ludzi w chwili kiedy pojawia się problem, pracownica HE zachowuje się jak królowa , i przekonuje mnie ze błąd w umowie nie jest jej winą , pytam kogo moją? I teraz to ja jako następna naiwna Polka mam grzecznie na wszystko się zgodzić.I jeszcze jedo bardzo proszę Pana , ktory tak bardzo na tym forum broni firmy Haus Engel aby nie dyskutował ze mną , każdy wyraża swoja opinie taką jak uważa. Troszkę sumienia u tego Pana może się obudzi.Dlaczego to napisałam , uważajcie Panie co podpisujecie, zadawajcie pytania bo jest mądre przysłowie WIARA JEST POTĘGA, ale wiara co do warunków HE , prowadzi czasami do wielkiego stresu. POZDRAWIAM WAS - drogie Panie szanujmy same siebie za nasze wielkie serca i ciężka prace
33p napisał:
I jeszcze jedo bardzo proszę Pana , ktory tak bardzo na tym forum broni firmy Haus Engel aby nie dyskutował ze mną , każdy wyraża swoja opinie taką jak uważa
To niby do mnie ???? Chyba jednak tak. Napisałem, że nie bronię HE - staram się zrozumieć. Nie lubię jak ktoś zakazuje mi dyskusji (cenzura już nie w modzie). Argumentowałem jedynie, iż na osiem FIRM z którymi współpracowałem od 2007 roku akurat ta p"podpasowała mi" najlepiej
Ostatnio edytowany przez copyfield (2015-09-01 06:42:28)
Nie było to do Ciebie, pomyłka . A kto Ci zakazuje dyskusji???Dyskutuj sobie , to nie my Polacy pomagamy sobie nawzajem ani w kraju ani zagranica.Ja tez nie jestem nowicjuszka , pracuje już długo jako opiekunka.A swoj temperament i uwagi typu cenzura ha ha ha zachowaj dla siebie.
Wydaje mi się, że każdy wybiera firmę według własnych wymogów i nie ma jednej idealnej. Ja osobiście współpracuje z ProCare24 i też mogłabym znaleźć plusy i minusy, ale tak to jest. Nic nie jest idealne. Są rzeczy, które jesteśmy w stanie zaakceptować- jak u mnie długi okres oczekiwania na zwrot kosztów zaświadczeń, a są rzeczy tak jak wykorzystywanie ludzi i traktowanie ich jak opisała 33p, które wołają o pomstę.
33p- poszukaj może innych pośredników?
Powodzenia!
Bardzo Ci dziekuje za to co napisałas,czasami to wystarczy aby podnieść człowieka na duchu. POZDRAWIAM- Mariaa - -
33p napisał:
Bardzo Ci dziekuje za to co napisałas,czasami to wystarczy aby podnieść człowieka na duchu. POZDRAWIAM- Mariaa - -
Masz racje takie stwory co szukaja nam pracy i rozliczaja /mieszajac w rachunkach aby uniknac Scheingewerbe www ,dzial tak mnostwo firm na terenie Niemiec .Dobry artykul na temat rozliczen podatkowych w Unii Europejskiej www
Dziewczyny moze sie orintujecie w cenach internetu i telefonu do polski gdzie tanio b ta rodzinka nie chce mi zalozyc bo mowia ze drogo kupili mi karty do komorki ale to nie jest to samo ,bo tylko kontrola stanu konta a ja chce rozmawiac bez ograniczen dzieki za podpowiedzi pozdrawiam
inka33 napisał:
Dziewczyny moze sie orintujecie w cenach internetu i telefonu do polski gdzie tanio b ta rodzinka nie chce mi zalozyc bo mowia ze drogo kupili mi karty do komorki ale to nie jest to samo ,bo tylko kontrola stanu konta a ja chce rozmawiac bez ograniczen dzieki za podpowiedzi pozdrawiam
Mam Lebare ,pakiet startowy za 10euro i masz na koncie 7.50eur a po zasileniu dodatkowym "wskakuje"2,50eur zamawiasz np Flat500 www koszt 9.99eur i masz na stacjonarne 500minut przez 30dni ,poczytaj zreszta te stronke.
Dzieki za podpowiedz musze to pokazac niemieckiej rodzinie pozdrawiam
Reklama