Progressio24 zatrudnia pielęgniarki, opiekunki i opiekunów osób starszych bez wykształcenia medycznego, z doświadczeniem w Niemczech lub rodzinnym. Progressio24 –zatrudnimy opiekunkę z podstawową językiem niemieckim, wymagamy udokumentowanego doświadczenia w opiece nad osobami starszymi...
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Strony: 1
Progressio24 zatrudnia pielęgniarki, opiekunki i opiekunów osób starszych bez wykształcenia medycznego, z doświadczeniem w Niemczech lub rodzinnym.
Progressio24 –zatrudnimy opiekunkę z podstawową językiem niemieckim, wymagamy udokumentowanego doświadczenia w opiece nad osobami starszymi.
Podopieczna ma 82-lata,ma 155 cm waży 70kg. Podopieczna ma demencje i jest po wylewie, ma problemy ze wzrokiem. Pani jest leżąca, wymaga pomocy przechodzeniu na wózek orz w higienie osobistej. Pani mieszka z mężem ,pan jest zdrowy i nie wymaga pomocy,
Tel. 957475361 i 536182612
Kandydatom oferujemy:
-wynagrodzenie 900 Euro płatne na konto bankowe
- bezpłatny wyjazd, zakwaterowanie i wyżywienie
-wynagrodzenie płatne w złotówkach albo w euro (decyduje opiekunka)
- legalną pracę
- Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego
- opłacanie składki ZUS
- bezpieczne, sprawdzone miejsca pracy
- pomoc i wsparcie naszej konsultantki w czasie pobytu Niemczech
Do obowiązków należą: -proste prace domowe (gotowanie, sprzątanie, robienie zakupów) -opieka pielęgnacyjna i aktywizacyjna (pomoc w codziennych czynnościach, troska o powierzoną osobę, o jej dobre samopoczucie)
Nie pobieramy żadnych opłat!!!
Zainteresowane panie proszę o kontakt tel. 536182612, 957475361 poniedziałek - sobota, godz. 9 do 16 lub mailowy: progresssio24@wp.pl
Owszem, całkowicie zbędny. 900 euro dostałam 3 lata temu, bez doświadczenia i bez referencji z marnym językiem, do jednej przemiłej osoby, po lekkim udarze, prawie samodzielnej. Acha, a składki miałam płacone od średniej krajowej. Nie gódzcie się na takie wynagrodzenie i to jeszcze do dwóch osob. To jest bezprawie i żerowanie na niewiedzy początkujących opiekunek. Szukajcie takiej firmy, która wam zapłaci więcej. Zawsze warto się targować i trzeba się targować w rozmowach o wynagrodzeniu. PRawie zawsze przynosi to dobry skutek!
Progressio24, proszę sobie samemu jechać do takiej pracy, za takie pieniądze. Pani wymaga dużo opieki, a pan na pewno chce dobrze zjeść, trzeba mu wyprać, wyprasować, po nim posprzątać i znosić jego humory i obecność i może jeszcze coś.
Wstyd i hańba dla agencji, że w ogóle coś takiego proponuje.
andrea napisał:
Progressio24, proszę sobie samemu jechać do takiej pracy, za takie pieniądze. Pani wymaga dużo opieki, a pan na pewno chce dobrze zjeść, trzeba mu wyprać, wyprasować, po nim posprzątać i znosić jego humory i obecność i może jeszcze coś.
Wstyd i hańba dla agencji, że w ogóle coś takiego proponuje.
No to wpisujemy
Progressio24 n czarną liste firm!
Och! Jak bardzo wam dziękujemy! Już ustawiamy się w kolejce! Za taką w i e l k ą kasę to my jeszcze u sąsiada ogródek obrobimy. Wyżywienie też nam nie potrzebne. Zabierzemy sobie kanapki z Polski . No i nie trzeba nam ubezpieczenia, przecież stać nas będzie prywatnie się ubezpieczyć. No a co najważniejsze pokryjemy sobie koszty podróży sami!
Przecież z takiej OGROMNEJ kwoty to jeszcze nam na waciki zostanie!!
A więc wielkie , wielkie dzięki! ( ale szukajcie sobie murzynów)
Jezus Maria, 900 euro to już faktycznie robi się żałosne .... do cholery niech tego nikt nie bierze, bo słów brak...
ta pinda,co to napisała niech jedzie do tej pracy.Dzwigac babcie--małą,ale 70 kg przy takim wzroście robi swoje,do tego dziadek tez pewnie po 80-tce co nie potrzebuje opieki HAHA kuń by sie uśmiał---takie dziadki potrafią być upierdliwi.I tak jak wyżej koleżanka pisala trzeba mu dac jeść,prac,prasowac,zmieniac pościel,myc po nim łązienkę.
żnając życie jakaś świeżynka ledwo dukająca po niemiecku pojedzie i będzie niezmiernie szczęśliwa ,że ma prace.
jak znam życie to - babka bezwładna w łóżku, ale co rano chce wielce aktywnie wysiadywac na wózku, więc dawaj od 7mej rano z kolan babkę na wózek. Dziadek niby sprawny, ale po wylewie, ledwo chodzi. Przed babką trzeba go obudzić i ubrać, bo wielce aktywnie chce czytywac gazetę z najnowszymi news od 6 rano. Potem śniadanie dla dwojga, każde co innego jada, bo na innej diecie. Więc dla babki owsiankę na mleku a dla dziadka na wodzie . Babkę trzeba karmić jedną ręka, w miedzyczasie drugą odganiać łyżkę dziadka, który chce wyrzucać do miski babki kawałki sklejonej owsianki. Babce obcierać buzię, a dziadkowi pod szyją, bo się rozmemłał i owsianka mu powpadała pod koszulę. Potem babka chce sikać, a dziadek ma sraczkę, więc kolejka do kibla, znowu dźwigaj babkę, majty w dól, sikamy, podcieramy (od przodu do tylu), potem dziadek się załatwia, podcieramy... Babka w tym czasie ucieka wózkiem po domu obijając się o meble.... itp itd
brać, brać
Reklama
Strony: 1
trudna starsza Pani - Witam Od nie dawna pracuję w opiece. Teraz mam bardzo upartą podopieczną. Jest chodząca. Jak się położy do łóżka to nie chce wstać...
Jedna czy dwie osoby? - Witajcie Dostałam ofertę do..jednej osoby ale pani z agencji powiedziała że wyjazd jest na 6 tygodni bo jest tam stała opiekunka ale...
Jak pomóc osobie starszej w spożywaniu posiłków - [b]Nie trzeba nikomu mówić, że jedzenie i picie jest podstawą naszego istnienia. Każdy z nas słyszał kiedyś „jedz, a będziesz silny i zdrowy“...
Praca dla piekunki osoby starszej w Niemczech - Hej chciałam was zapytać czy korzystaliście z usług firmy eurocare znalazłam ofertę tej firmy na stronie http://eurocare...
Co na prezent dla starszej Pani? - Poruszacie tu drogie Panie tyle tematów i problemów, może i uda Wam się mi coś doradzić. Zbliżają sie niebawem urodziny mojej ukochanej pani Ruth, u której pracuje już ponad rok...