Witam, czy ktoś współpracował z tymi firmami? Możecie coś o nich powiedzieć?
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Strony: 1
Witam, czy ktoś współpracował z tymi firmami? Możecie coś o nich powiedzieć?
To są chyba jakieś nowe firmy, bo o nich nie słyszałam, a kilka lat już jeżdzę do Niemiec. Lepiej wybierać firmy, które są już jakiś czas na rynku.
Anna.Kap napisał:
To są chyba jakieś nowe firmy, bo o nich nie słyszałam, a kilka lat już jeżdzę do Niemiec. Lepiej wybierać firmy, które są już jakiś czas na rynku.
no właśnie nie mogę znaleźć żadnych informacji o nich
isiunia napisał:
Anna.Kap napisał:
Isunia !Wystarczy wpisac w google np ideal pflege opinie i mam nasze forum:)watek "ideal pflege"QDRADZAM OSOBISCIE.http://www.opiekunki-forum.pl/t2070-ideal-pflege-.html masz na stronie www wykaz firm .Uwazaj na umowy cywilno-prawne tzn zlecenia.Sa czesto naszpikowane karami!!!na naszym forum wejdz w opcje "szukaj"i tez wiele info znajdziesz o firmach.
Polecam ten wątek, jeśli chodzi o Ideal Pflege.
Można tu poczytać o cudownych metamorfozach jednych firm na drugie i ciągle tym samym ich prezesie. Wątpliwości same się wtedy rozwieją.
iza46 napisał:
isiunia napisał:
Anna.Kap napisał:
Isunia !Wystarczy wpisac w google np ideal pflege opinie i mam nasze forum:)watek "ideal pflege"QDRADZAM OSOBISCIE.http://www.opiekunki-forum.pl/t2070-ideal-pflege-.html masz na stronie www wykaz firm .Uwazaj na umowy cywilno-prawne tzn zlecenia.Sa czesto naszpikowane karami!!!na naszym forum wejdz w opcje "szukaj"i tez wiele info znajdziesz o firmach.
Na umowy zlecenia należy bardzo uważać, bo z nimi mogą robić prawie co chca. Jeżeli stwierdzą, że coś robiłaś nie tak, to nawet mogą niewypłacić kasy. Tytułując to: " za nienależyte wykonanie obowiązków"!
Najbezpieczniejsze są umowy o pracę.
Ja specjalnie szukałam takich agencji, które maja umowe o prace, a kilka ich jest...
Anna.Kap napisał:
iza46 napisał:
isiunia napisał:
no właśnie nie mogę znaleźć żadnych informacji o nichIsunia !Wystarczy wpisac w google np ideal pflege opinie i mam nasze forum:)watek "ideal pflege"QDRADZAM OSOBISCIE.http://www.opiekunki-forum.pl/t2070-ideal-pflege-.html masz na stronie www wykaz firm .Uwazaj na umowy cywilno-prawne tzn zlecenia.Sa czesto naszpikowane karami!!!na naszym forum wejdz w opcje "szukaj"i tez wiele info znajdziesz o firmach.
Na umowy zlecenia należy bardzo uważać, bo z nimi mogą robić prawie co chca. Jeżeli stwierdzą, że coś robiłaś nie tak, to nawet mogą niewypłacić kasy. Tytułując to: " za nienależyte wykonanie obowiązków"!
Najbezpieczniejsze są umowy o pracę.
Ja specjalnie szukałam takich agencji, które maja umowe o prace, a kilka ich jest...
chyba podziękuję tej firmie
a ja polecam firmę perfekt pflege 24 z Gliwic bardzo fajna firma, wysokie zarobki, i firma nie ma opiekunek w dupie jak to bardzo ma miejsce czesto
tuptus225 napisał:
a ja polecam firmę perfekt pflege 24 z Gliwic bardzo fajna firma, wysokie zarobki, i firma nie ma opiekunek w dupie jak to bardzo ma miejsce czesto
Ato co reklama firmy ,po to sie zarejestrowalas/les,zeby firme zareklamowac,datuj sobie albo napisz cos wiecej o tej firmie ile placa itd,to moooooooooze sie skusze.
Z tego co mi wiadomo, to perfekt-pflege zatrudnia na dzialalnosc, tak bylo przynajmniej wtedy, jak dzwonilam do nich, czyli pod koniec roku 2014, i te zarobki ktore oferuja w ogloszeniach to sa kwoty, od ktorych masz zaplacic skladke na ZUS i podatek, ha ha, wiec jesli oferuja 1200 euro netto i z tego mam sie oplacic to ja im podziekowalam, znalazlam sobie inna firme i mam 1200 euro netto czyli na reke a do tego mam umowe i skladki od sredniej krajowej,no i mam super dobra sztele, jesli ktos chetny to ja bede zjezdzac ok 20 czerwca, moze zmienniczki bede potrzebowac, ale tylko na 1 miesiac a potem wracam tutaj.
A w można wiedzieć w jakiej firmie pracujesz ?
Podzielisz się informacjami ?
ALEX52 napisał:
tuptus225 napisał:
Ato co reklama firmy ,po to sie zarejestrowalas/les,zeby firme zareklamowac,datuj sobie albo napisz cos wiecej o tej firmie ile placa itd,to moooooooooze sie skusze.
ooooooo ALEX52, Ty nie możesz się skusić bo jesteś związana węzłami nierozerwalnymi z Medipe
no i te twoje prywatne shtelle
które musisz doglądać .... no chyba , że twoje dziewczyny już nie chcą pracować dla Ciebie poprzez żałosna firmę M.... i szukasz jak je ściągnąć poprzez inną diabła wartą firemkę
...
a propo, co słychać w Willich ?
TANIE PRZEWOZY DO NIEMIEC !
Bezpiecznie ,komfortowo ,tanio i bez przesiadek.
Stala cena -NIEMCY 50euro.
Nie pobieramy zadnych dodatkowych oplat. USLUGA Z ADRESU POD ADRES!!!
Zapraszamy do wspolpracy agencje i biura posredniczace prace za granica.
W zapewnieniu Panstwu przyjemnosci z podrozowania ,wyposazylismy busy w tablety.
Jezdzimy nowymi busami marki OPEL VIVARO.
Zachecamy Panstwa do zapoznania sie szczegolowo z nasza oferta dostepnej na naszej stronie LukArt-trans.pl
ideal pflege ma na swojej stronie internetowej dwie oferty pracy jako opiekunka- z roku 2012 i 2013. chyba, że coś przeoczyłam. raczej nie wyjechała bym z firma, która nie aktualizuje swojej strony internetowej.
przepraszam- 2013 2014
PerfektPflege24 napisał:
https://www.facebook.com/perfektpflege24
Poczytałam oferty i jedno spostrzeżenie: wymagania wobec pdp duże i to ciężkie przypadki a pieniądze................ pożal się Boże.
Ostatnio edytowany przez jakniew (2015-09-24 16:04:10)
jakniew napisał:
PerfektPflege24 napisał:
https://www.facebook.com/perfektpflege24
Poczytałam oferty i jedno spostrzeżenie: wymagania wobec pdp duże i to ciężkie przypadki a pieniądze................ pożal się Boże.
Prawda. To oburzające. Same paliatywne przypadki. Szukają naiwnych.
Ostatnio edytowany przez amelia (2015-09-24 17:15:37)
Ostrzegam przed firmą IDEAL PFLEGE,nie warto z nimi wyjeżdżać ponieważ za dojazd płaci opiekunka, a kartę EKUZ przysyłają po dwumiesięcznym powrocie do domu, odradzam tą firmę.
Reklama
Strony: 1
DEUTSCHES INSTITUT FÜR PFLEGE UND VERSORGUNG Sp. z o. o. Szczecin - Dyrektor Andreas Grosch i jego "asystentka" pani Balbina. Uważajcie !! Firma nie uczciwa. Pani Balbina życzy sobie w granicach 170-270 zł...
Poszukujemy Opiekunki do kobiety oraz opiekuna z prawo jazdy ! - Witam ! 1. Poszukiwana jest opiekunka od juz na okres 10-14 dni ! Do opieki (pomocy przy codzeinnych czynnosciach) nad mloda kobieta z okolic Lauf...
Pflege aus Polen - Zapraszamy do współpracy opiekunki osób starszych. Wymagamy doświadczenia,znajomości języka niemieckiego mile widziane prawo jazdy...
Bardzo proszę o opinie Perfect Pflege 24 - Witam wszystkich, bardzo proszę o opinie osób, które wyjechały do Niemiec jako opiekunki z firmą Perfect Pflege 24...
Vermittlung von Haushaltskräften 24h Pflege und Betreuung zu Hause - http://opiekaniemcy.pl.tl/Strona-g%26%23322%3Bowna.htm http://www.opiekunki-forum.pl/t4664-uwaga-oszust...