Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - do?acz do nas !!!
Witam serdecznie...może któraś z pań potrzebuje zmienniczki.....doświadczenie w opiece w niemczech 8 lat....niemiecki średni ....chętnie okolice Monachium...
Witam serdecznie...może któraś z pań potrzebuje zmienniczki.....doświadczenie w opiece w niemczech 8 lat....niemiecki średni ....chętnie okolice Monachium...pozdrawiam ...
Zaproszona do dyskusji grzecznie odpowiem .
Waham się, bowiem ilość wielokropków użyta w wypowiedzi wprawiła mnie w zakłopotanie .
ruda napisał:
Zaproszona do dyskusji grzecznie odpowiem .
Waham się, bowiem ilość wielokropków użyta w wypowiedzi wprawiła mnie w zakłopotanie .
i ja się waham, bo nie wiem czy temat jest wart dyskusji.
Jeśli nasz podopieczny jest sprawny fizycznie, to zachęcajmy go do wszelkiej aktywności wymagającej większego, czynnego zaangażowania. Spróbujmy więc namówić go na spacer, na wspólne wyjście do kina lub teatru, do muzeum, na koncert czy inne ciekawe wydarzenie artystyczne. Możemy też zabrać go ze sobą na przestawienie do przedszkola lub zaprosić do kawiarni na ulubioną szarlotkę – ważne, żeby było miło, a senior się przy tym dobrze bawił.
________
Ostatnio edytowany przez ideal (2015-02-21 12:25:04)
ideal napisał:
Jeśli nasz podopieczny jest sprawny fizycznie, to zachęcajmy go do wszelkiej aktywności wymagającej większego, czynnego zaangażowania. Spróbujmy więc namówić go na spacer, na wspólne wyjście do kina lub teatru, do muzeum, na koncert czy inne ciekawe wydarzenie artystyczne. Możemy też zabrać go ze sobą na przestawienie do przedszkola lub zaprosić do kawiarni na ulubioną szarlotkę – ważne, żeby było miło, a senior się przy tym dobrze bawił.
________
adil
a może też spróbować zabawić się w "tatę i mamę" ?
ja swojego wyprowadzam na spacer czasem przeklina na mnie po niemiecku ale daję radę!
waunnas napisał:
ja swojego wyprowadzam na spacer czasem przeklina na mnie po niemiecku ale daję radę!
a ty kogo przeklinasz i po jakiemu
ideal napisał:
Możemy też zabrać go ze sobą na przestawienie do przedszkola lub zaprosić do kawiarni na ulubioną szarlotkę – ważne, żeby było miło, a senior się przy tym dobrze bawił.
Kto płaci w kawiarni??? Ja mogę zjeść jego szarlotkę i swoją Ale do przedszkola na przedstawienie pójdę, gdy urodza mi się wnuki
waunnas napisał:
Możesz zacytować te niemieckie przekleństwa? Poza verflucht ( to z Klosa) i Arschloch nie znam żadnego, nie będę wiedziała, gdy tak do mnie ktoś powie ... a ja zawsze muszę mieć ostatnie słowo
Ostatnio edytowany przez arielka (2015-02-12 10:09:34)
arielka napisał:
waunnas napisał:
Możesz zacytować te niemieckie przekleństwa? Poza verflucht ( to z Klosa) i Arschloch nie znam żadnego, nie będę wiedziała, gdy tak do mnie ktoś powie ... a ja zawsze muszę mieć ostatnie słowo
Cytować publicznie nie wypada,ale mogę Ci na priv wysłać (też kiedyś ściągnęłam,z tą samą myślą!!!!),i na ostatniej stelli się przydało ,niestety..
arielka napisał:
waunnas napisał:
Amelia mi kiedyś pomogła, www szukaj około 4 lipca. Było mi to bardzo potrzebne.
Oby Tobie się to nigdy nie przydało.
Z doświadczenia polecam firmę AltenCare24.
Reklama
Co robić jeśli opieka nad pacjentem nas przerasta ? - Ja także cały czas szukam teraz pracy w opiece, ale mam pewien problem. Opiekowałam się tylko mamą i teściową...
Opieka 2 osób chociaż kontrakt mówił o jednej - Moja koleżanka właśnie wróciła z pracy w trybie przyspieszonym. Okazało się na miejscu, że do opieki nie ma jednej Pani- a tak jej w biurze powiedzieli, ale jest jeszcze jej siostra, która wymaga bardzo podobnej opieki...
Opieka nad pacjentem cierpiącym na cukrzycę - Na pewno niektóre z Was opiekowały się ludźmi z cukrzycą. Powiedzcie mi w takim razie czy taka zwyczajna opiekunka może dawać zastrzyki z insuliną, czy przychodzi jakaś wykwalifikowana pielęgniarka bądź ktoś tego pokroju? Bo to chyba do obowiązków opiekunki nie powinno należeć...
Opieka nad osobą starszą, leżącą - Opieka nad osobą starszą leżącą, nie jest prosta. Poniżej kilka słów na temat tego co trzeba wiedzieć, aby móc dobrze opiekować się osobą starszą w stanie leżącym...
Jaka opieka osoby z Alzheimerem? - Czy ktoś ma doświadczenie w tego typu opiece? Pozdrawiam