Jest tu jakaś kobieta, która była w Niemczech i pracowała jako opiekunka? Potrzebuje na szybko dorobić i oczywiście w Polsce nie jest to możliwe, żeby jakąś sensowną pracę znaleźć więc tak myślę o wyjeździe, ale może właśnie zamiast pracy na jakichś farmach, w sadach czy na polu taka forma opiekunki by mi odpowiadała...
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Strony: 1
Jest tu jakaś kobieta, która była w Niemczech i pracowała jako opiekunka? Potrzebuje na szybko dorobić i oczywiście w Polsce nie jest to możliwe, żeby jakąś sensowną pracę znaleźć więc tak myślę o wyjeździe, ale może właśnie zamiast pracy na jakichś farmach, w sadach czy na polu taka forma opiekunki by mi odpowiadała. Z Niemieckim nieźle sobie radzę więc myślę, że bym była w stanie się dogadać, tylko z kim wyjechać, by nie naciąć się na oszustów
Cześć, sprawdź portal helphoo . com Tam możesz bezpośrednio znaleźć rodzinę w Niemczech. Nie masz żadnych pośredników. Sama ustalasz warunki na jakich będziesz zatrudniona.
Skoro taka praca wam odpowiada, to czemu nie... Ja akurat nie mogę jechać zagranicę, bo za dużo tutaj mam obowiązków. Też zarabiam jako opiekunka, ale dodatkowo myślałam teraz o pracy konsultantki Avon
www. Wiecie, aby sobie co nieco dorobić i dla takiej nieco odskoczni.
Ostatnio edytowany przez Blonnie (2021-05-23 09:59:02)
Ja pracowałam i wyjeżdżałam z Opieka Portus. Mogę Ci szczerze polecić tę agencję, są naprawdę godni zaufania i zawsze otrzymywałam pieniądze w ustalonym terminie.
Od roku regularnie jeżdżę z Nursecare24. Wcześniej pracowałam z inna agencją, ale zerwałam kontrakt bo ciągle były akcje z opóźnieniami w wypłatach. Tutaj tak nie ma. Jest termin - trzymają się go. Spoko tez jest to, że oni panują nad całym wyjazdem. Zaufana i sprawdzona agencja
Dzien dobry,
szukam kontaktu do osób, które mogłyby opowiedzieć o swoich doświadczeniach w pracy w Niemczech, jak je traktowano, czy były godziny wolne od pracy, cza było należne wynagrodzenie itd. proszę o kontakt dziękuję pozdrawiam Gocha
I tu się zgodzę, że w Polsce ciężko o normalnie płatną pracę, bo za najniższą krajową nie ma szans się utrzymać. Jeżdżę na kontrakty z laxo care do Niemiec, to zupełnie inne pieniądze. Kilka wyjazdów w roku i mam na chleb, coś do chleba, a nawet mogę odłożyć.
Reklama
Strony: 1
Obowiązki opiekunki - Kiedyś wyczytałam jakie obowiazki należa do opiekunki ale nie mogę teraz tego znależć. Gdyby ktoś z was mógłby mi pomóc to byłabym wdzieczna.
Praca w Koszalinie - Poszukujemy opiekunek do osób starszych z Koszalina i okolic. Wymagamy minimum doświadczenia w opiece, kontakt od 8 do 17 od poniedziałku do piątku 516450150
ZAKWATEROWANIE OPIEKUNKI - warunki, wymagania, obowiązki Rodziny - Taki temat wywołała koleżanka Izzy w wątku Opiekunki UK. Myślę, że warto o tym porozmawiać, gdyż nie jest on na forum "przerobiony"...
środki higieny dla opiekunki - Hej, czy Wasze rodziny kupują dla Was szampony, balsamy, żele do mycia itp.?
Jak wygląda Boże Narodzenie Opiekunki/Opiekuna w pracy? - Czy przygotowujecie polskie dania wigilijne? Czy rodziny niemieckie szanują naszą tradycję wigilijną? Jak obchodzą święta Bożego Narodzenia PDP w Niemczech, w różnych regionach? A może przygotowujecie dla siebie osobno i dla PDP jej dania świąteczne? Podzielcie się, proszę swoimi doświadczeniami oraz menu świątecznym.