szukam opinii o tym pośredniku, od osob które wyjezdzały z ta firmą (polski odpowiednik Pomocne dłonie)
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
szukam opinii o tym pośredniku, od osob które wyjezdzały z ta firmą (polski odpowiednik Pomocne dłonie)
Nie polecam tej masakrycznej agencji zadnej opiekunce. Pieniadze na chorych i opiekunkach, bezczelność i kiczowatość, zero wsparcia, przejrzystosci i uczciwosci. Trzymajcie się z daleka od tej agencji, naprawdę. W Austrii kobieta blondyna także okropna. Już na wstępie chcą kilkadziesiąt euro do opiekunek, wywierając na nich presje. Warunki pracy okropne a w razie problemów opiekunki sa odsyłane do szefa…zalosne karygodne.
Nie polecam, jak wroce szczesliwie do domu napisze wiecej.
Dla przyszłych osób odwiedziających ten temat. OSTRZEGAM przed tą "firmą" krzak, kontakt w Polsce z kobietą o imieniu "Sonia" jak i austriackim "łącznikiem" okazał się praktycznie niemożliwy w momencie próby uzyskania wyjasniających informacji juz po powrocie do Polski. Wyzej wymieniona Sonia, tlumaczy wszelkie niejasności tym że ona odpowiada jedynie za "naganianie" pracowników i nie ma wpływu na nic co dzieje się już po wyjedzie z Polski. Przestrzegam wszystkich którzy rozważają wyjazd za pośrednictwem tego czegoś nazywanego "Helfende Hande" aka "Pomocne Dłonie"
Ostatnio edytowany przez GF20 (2020-11-05 11:07:15)
Witam, potwierdzam wszystkie negatywne opinie na temat Helende Hande. Ja doświadczyłam tego samego co tutja wczesniej juz zostało napisane. Własnie jestem na etapie "walki" o wszelkie dokumenty. Mają system typowo niewolniczy...Bogusława Kowala zw. Sonia to kawał konowała i chamki która liże Austriakom (..) werbując Polaków. Obieca wam wszystko kiedy będziecie w Polsce a nawet będzi przysiegać, ze nigdy by was nie okłamała. Łze jak pies byle by tylko was zwerbowac..potem kiedy bedziecie juz na miejscu powie wam ze nie ma czasu i nie ma zadnego obowiazku ani na czytanie wazych wiadomosci , maili czy tez odbierac od was telefonów. Odsyła do szefa ale kiedy zgodnie z tym co mówi porosicie o bezpośredni kontakt do szefa to wtedy wam powie ze jest na wyjezdie słuzbowym...w nieskonczonośc i odesle was z powrotem do Austriaczki Birgrid, czyli do punktu wyjscia. Przed wyjazdem zapewnia zeby dzwonic o kazdej porze jak tylko beda jakies pytania czy problemy. Nie wiem jak to babsko nie boi sie , ze kiedys ja ktos dorwie i porozmawia z nia we właściwy sposób.
Kłamstwa co do oferty, co innego w Polsce na miejscu przekonujecie sie, ze dostaloscie ciezki przypadek z dodatkowa osoba w domu o znamionach psychopaty. Oczywiscie nie ma mowy o zmianie stawki adekwatnie do wykonywanej pracy. Zabieraja wszystkie dokumenty...mi blondyna Birgrid zabrała nawet umowe z Agencja która trzeba podpisac zaraz prawie o swicie po przyjezdzie pod rygorem niemożliwości pozostania z w domu podopiecznego....Dzwoniłam do Fundacji zajmującej sie nowoczesnym handlem...Szukam tez osób poszkodowanych by połączyc siły. Brak przejzystosci , wyjazd zawsze na ostania chwile tak by nie było czasu na dopytanie czy doczytanie ważnych informacji.
Ostatnio edytowany przez tercet (2021-08-10 14:21:53)
Czytam i oczom nie wierze. Z Agencja Pomocne Dlonie aka Helfende Hände wspolpracuje od kilku lat. Przeszlam etap rekrutacji wlasnie z Pania Sonja wymieniona w postach powyzej -milo, krotko i na temat, otrzymalam dane o pacjencie i przyjechalam do Austrii -transport zapewnia Agencja- do Biura podpisac wszelkie dokumenty zwiazane z zalozeniem dzialanosci gospodarczej. Umowe z podopiecznym podpisywalam juz w jego domu w obecnosci pracownika Agencji. Nigdy nie mialam zadnych klopotow w kontakcie z Agencja ani w zakresie dokumentow, ani tez w sytuacji, gdy zglaszalam problemy zwiazane ze stanem podopiecznego lub inne zwiazane z praca. Nie zapominajmy o tym, ze posrednik jest odpowiedzialny za wyszukiwanie nam klientow, natomiast to my podpisujac umowe z kilentem jestesmy odpowiedzialne za prace, ktorej sie podejmujemy i tak naprawde to deklarujemy pelna gotowosc i profesjonalizm. Miejsca sa rozne, sama mialam kilku trudnych podopiecznych z rodzina w pakiecie , chorobami psychicznymi etc. Wszelkie uwagi zglaszalam na biezaco i reakcja ze strony Agencji byla zawsze. Posrednikow na rynku jest mnostwo, w Austrii mega mnostwo, ale uwierzcie, ze lawendowo nie ma nigdzie. Wiekszosc pobiera tzw. haracze np. slowacka firma Atena 400 euro rocznie a opiekunka dostaje wynagrodzenie brutto i ubezpieczenie SVS musi sobie sama oplacac. Helfende Hände robi to za nas i raz na kwartal otrzymujemy wyciag i info. Wszystko jest jest jawne i przejrzyste.
Takze ja ze swojej strony moge polecic warto sprobowac i sie przekonac w koncu jak nie bedzie pasowalo Gewerbe mozna rozwiazac, albo zawiesic.
Pozdrawiam
Reklama
Agentur Helfende Hande opinie - Agencja z siedzibą w Austrii pośrednicząca w zatrudnieniu opiekunek osób starszych na terenie Niemiec i Austrii...