Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - do?acz do nas !!!
witam, jestem tutaj nowa, znalazłam ofertę z HR Investment, nigdy nie byłam w Niemczech, nie pracowałam jako opiekunka, ale sytuacja mnie zmusza do wyjazdu...
Strony: 1
witam, jestem tutaj nowa, znalazłam ofertę z HR Investment, nigdy nie byłam w Niemczech, nie pracowałam jako opiekunka, ale sytuacja mnie zmusza do wyjazdu. Nie chcę trafić z deszczu pod rynnę i dlatego proszę o opinię:)
Niezapominajka84 napisał:
gosia12369 napisał:
witam, jestem tutaj nowa, znalazłam ofertę z HR Investment, nigdy nie byłam w Niemczech, nie pracowałam jako opiekunka, ale sytuacja mnie zmusza do wyjazdu. Nie chcę trafić z deszczu pod rynnę i dlatego proszę o opinię:)
Nie znam tej firmy,orientuje sie,ktore firmy sa ok,moge doradzic.Na jaka umowe chcesz jechac i skad jestes?
Najlepiej wyjezdzac do pracy na umowe o prace jesli nigdzie nie ma sie odprowadzanych skladek i gdzie sa odprowadzane skladaki od sredniej krajowej.
hej Niezapominajko,
od 2 miesięcy czytam forum i większość z was znam już po nickach:) ( ciebie też). W kwietniu złożyłam pierwsze oferty i zadzwonili do mnie z jakiej firmy ze Strzelc Kraj., przeszłam test językowy i cisza. Wysłałam też do Atemiry i w tym tygodniu mam mieć test z niemieckiego. I właśnie przeczytałam na forum że jakaś dziewczyna składała oferty do 15 firm i nic. No to się lekko załamałam. W protfelu susza więc mam stresa trochę. Jak rozmawiałam z Atemirą to powiedziano mi o umowie zleceniu, ale chyba na tym etapie nie mogę strzelać focha bo doświadczenia nie mam a język- też szału nie ma ale dogadam się jakoś. A jestem z Poznania a ty??
hej Niezapominajko,
przeoczyłam twoją odpowiedź, sory. Dzisiaj zadzwoniła jedna dziewczyna z agencji i powiedziała że język mam mało komunikatywny:( i mało słówek znam z zakresu opieki, zacznę chyba teraz to wkuwać:) Dzięki za adresy, tam jeszcze nie dawałam ofert. Pocieszenie to to że w jednej agencji zdałam już język. Z innej agencji powiedziano mi że są jeszcze ofert do Szwajcarii, więc tam też się zgłaszam. Co sądzisz o Szwajcarii??? Co u ciebie?? Do fajnej osoby trafiłaś??
gosia12369 napisał:
hej Niezapominajko,
przeoczyłam twoją odpowiedź, sory. Dzisiaj zadzwoniła jedna dziewczyna z agencji i powiedziała że język mam mało komunikatywny:( i mało słówek znam z zakresu opieki, zacznę chyba teraz to wkuwać:) Dzięki za adresy, tam jeszcze nie dawałam ofert. Pocieszenie to to że w jednej agencji zdałam już język. Z innej agencji powiedziano mi że są jeszcze ofert do Szwajcarii, więc tam też się zgłaszam. Co sądzisz o Szwajcarii??? Co u ciebie?? Do fajnej osoby trafiłaś??Do Schwajcarii wyjazd chyba na podstawie wlasnej dzialalnosci,z jakiej firmy???Narazie w PL ok 9 czerwca wyjezdzam.
Doczytałam że na swojej działalności, generalnie to mam działalność ale zawieszoną, wystarczy PKD odpowiednie dodać i odwiesić, zadzwonili do mnie dzisiaj z Veritasu ale niestety potrzebują referencji z Niemiec, koordynator niemiecki ustalił takie zasady i tego nie przeskoczę:) Fajnie masz że jedziesz bo ja już mam takiego cykora że im dłużej czekam to bardziej się boję:) I im dłużej czekam to mniej kasy mam na przeżycie do wyjazdu, masakra. Chyba najgorszy jest ten pierwszy raz, potem jakoś będzie. Jak chcesz to pisz na maila prywatnego.
Czy to jest to samo?
Przeciez tj o Carer Investment,nie zauwazylas???????
Zauważyłam, ale firmy się czasem reorganizują, zmieniają nazwy lub dodają coś do nazwy i udają nowe.
Ja z nimi współpracuję (z HRINVESTMENT) od kilku lat. Agencja w porządku, wypłata na czas, umowa-zlecenie.
Malgi napisał:
Ja z nimi współpracuję (z HRINVESTMENT) od kilku lat. Agencja w porządku, wypłata na czas, umowa-zlecenie.
Współpracujesz za biurkiem, czy jako opiekunka?
Ostatnio edytowany przez amelia (2013-10-19 08:55:01)
amelia napisał:
Malgi napisał:
Oczywiście jako opiekunka. Ale jak oni nie mają akurat dla mnie oferty to jeżdżę z innymi firmami. Ja potrzebuję pracy na krótkie wyjazdy do 2 miesięcy - nie zależy mi na jednej steli.
Malgi napisał:
Dobrze wiedziec,ze ok agencja.Dlugo sie czeka na karte A1 I EKUZ???
Masza Kolzanka Malgi jest opiekunka,bo nawet mozecie poczytac opinie naszej Kolezani na www w koncu wszystkich podejrzewac,ze ktos jest z agencji.
po prostu dziewczyny udzielajcie sie częsciej a wtedy nikt niczego podejrzewal nie będzie ja tam nikogo nie podejrzewam bo i tak od 2 lat jeżdze z jednej i tej samej agencji i jak na razie krzywdy mi nie zrobili .zależy na co sie trafi a i oczekiwania ze strony pań są czasem też ciekawe,rózne są wyobrażenia o tej pracy tak jak miał mój eks mąż co ty tam robisz siedzisz sobie cały dzień i nic wiecej.jakos nie potrafił zrozumiec że są przypadki bardzo ciężkie i czasem przez cały pobyt nawet człowiek nie przespi i czasem nie ma czasu nawet zjesć.
amelia napisał:
Malgi napisał:
Amelia -Ty juz chyba w jakąś paranoję popadlaś ,kto sie tylko ośmieli napisać ,że współpraca z agencją jest ok to dla Ciebie natychmiast podejrzane....Pewnie ,ze od licha i trochę jest tych niefajnych agencji ale zdarzaja sie i takie porządne.A Malgi na 150% jest opiekunką:)Ja też -ale ja mam tem komfort ,że sama dla siebie jestem agencją:):)Więc niestety nie moge nikogo pochwalić:)Mam natomiast pytanie -czy Ty również z jakąś agencja współpracujesz?
kasia63 napisał:
amelia napisał:
Malgi napisał:
Amelia -Ty juz chyba w jakąś paranoję popadlaś ,kto sie tylko ośmieli napisać ,że współpraca z agencją jest ok to dla Ciebie natychmiast podejrzane....Pewnie ,ze od licha i trochę jest tych niefajnych agencji ale zdarzaja sie i takie porządne.A Malgi na 150% jest opiekunką:)Ja też -ale ja mam tem komfort ,że sama dla siebie jestem agencją:):)Więc niestety nie moge nikogo pochwalić:)Mam natomiast pytanie -czy Ty również z jakąś agencja współpracujesz?
Tak, i to z kilkoma.
amelia napisał:
kasia63 napisał:
amelia napisał:
Współpracujesz za biurkiem, czy jako opiekunka?Amelia -Ty juz chyba w jakąś paranoję popadlaś ,kto sie tylko ośmieli napisać ,że współpraca z agencją jest ok to dla Ciebie natychmiast podejrzane....Pewnie ,ze od licha i trochę jest tych niefajnych agencji ale zdarzaja sie i takie porządne.A Malgi na 150% jest opiekunką:)Ja też -ale ja mam tem komfort ,że sama dla siebie jestem agencją:):)Więc niestety nie moge nikogo pochwalić:)Mam natomiast pytanie -czy Ty również z jakąś agencja współpracujesz?
Tak, i to z kilkoma.
Jesli zdarzy sie taka sytuacja,ze bedzie potrzebowalo sie zmiany z roznych sytuacji czy z przemeczenia czy tez choroby to nie bedzie z tym najmniejszego problemu.
Opieeekunka napisał:
amelia napisał:
kasia63 napisał:
Amelia -Ty juz chyba w jakąś paranoję popadlaś ,kto sie tylko ośmieli napisać ,że współpraca z agencją jest ok to dla Ciebie natychmiast podejrzane....Pewnie ,ze od licha i trochę jest tych niefajnych agencji ale zdarzaja sie i takie porządne.A Malgi na 150% jest opiekunką:)Ja też -ale ja mam tem komfort ,że sama dla siebie jestem agencją:):)Więc niestety nie moge nikogo pochwalić:)Mam natomiast pytanie -czy Ty również z jakąś agencja współpracujesz?Tak, i to z kilkoma.
Jesli zdarzy sie taka sytuacja,ze bedzie potrzebowalo sie zmiany z roznych sytuacji czy z przemeczenia czy tez choroby to nie bedzie z tym najmniejszego problemu.
We Wroclawiu miesci sie biuro firmy.W Sosnowcu firma jest zarejestrowana,bo tam mieszka wlasciciel.Wszystkie dokumenty jak np umowa itp przesylane sa do Wroclawia.
Ta firma oferuje umowe na rok czasu i jest dodatkowe ubezpieczenie z Generali.
Tylko szkoda,ze do nich trzeba po kilka razy email wysylac,zeby sie czegokolwiek dowiedziec,porazka zupelna!!!
Ostatnio edytowany przez Opieeekunka (2014-01-20 14:02:31)
Z ta firma kontakt jest bardzo trudny.Szczerze nie polecam tej firmy,na zaswiadczenie czeka sie ok tydzien,porazka zupelna.Pisze sie po kilka emaili i nadal nie otrzymuje sie tego co trzeba.Przez miesiac mojego pobytu z wielkim trudem raz sie ze mna skontaktowano.Nie polecam tej firmy.Dla nich liczy sie tylko dobro firmy.W umowie jest uwzgledniona nawet praca w ogrodzie a przeciez tj praca opiekunki.
Dziwne,ze umowa jest na rok czasu,to szybko rozwiazuja,fimry nie licza sie z pracownikami kompletnie,pomimo zaznaczam,ze ponownie chetnie by sie wyjechalo.
Ostatnio edytowany przez Opieeekunka (2014-02-28 19:34:41)
HR Investment- pracowałam przez tą firmę. Firma jest nieuczciwa. Nie polecam. Traktują ludzi jak niewolników.
Polecam eurokontakt z Lublina.
papka napisał:
HR Investment- pracowałam przez tą firmę. Firma jest nieuczciwa. Nie polecam. Traktują ludzi jak niewolników.
Czemu firma jest nieuczciwa i traktuja ludzi jak niewolnikow???
papka napisał:
I znów znajduje się ktoś, kto jedną gani drugą reklamuje i do tego wszystko za pierwszym wpisem i pewnie ostatnim. Po co siejesz ferment?
Może to i być prawdą co piszesz, jednak wg mnie a.nie jesteś wiarygodna.
PS. Jeśli chodzi o Twój Lublin, to też słyszałam złe opinie na ich temat.
Ostatnio edytowany przez amelia (2014-02-28 17:48:21)
Nie polecam, miałam 2 razy podejście do tej agencji - zrobili mnie w bambuko. Chciałam wyjechać na konkretne zlecenie, niby mnie zaakceptowano - czekałam na szczegóły, pakowałam się do wyjazdu i się nie doczekałam - koordynatorka miała dzwonić wieczorem. Dopiero, gdy na drugi dzień się dodzwoniłam, powiedzieli, że tam już ktoś jest. Zlecenie w Holandii. Wczoraj znowu do mnie dzwonili, na to samo zlecenie że potrzeba kogoś na już - wysłali rodzinie do akceptacji tylko mój profil. Nie za bardzo chciałam jechać - nastawiać się, gdyż w Holandii szybciej znajdzie się opiekunkę, Polkę na miejscu. Babka kłamała, że tym razem rodzina chce kogoś z Polski ściągnąć. Przez całe popołudnie nie doczekałam się telefonu koordynatorki - więc w biurze w Polsce powiedzieli mi, że ona zadzwoni, ale na pewno wieczorem, a ta opiekunka, która tam jest, wyjeżdża w niedzielę rano - poza tym wysłali tylko mój profil do akceptacji.
Nie doczekałam się wczoraj wieczorem telefonu ani dzisiaj rano. Jak dla mnie już wczoraj znaleźli kogoś na miejscu - ale nie chcieli mi powiedzieć, robią ze mnie durnia i trzymają sobie - jakby tamta się rozmyśliła. Dzisiaj telefonu kom. nikt nie odbierał.
Dodam, że opiekunka tam potrzebna od około 20 lipca i już trzeciej szukają (minął miesiąc).
Naprawdę nie polecam, podejście bardzo nieprofesjonalne. Dodam, że nie chcieli informować o warunkach umowy, itp.
Ostatnio edytowany przez opiekunka24/h (2014-08-23 12:04:32)
Witam ,jestem tu nowa ,ale współpracowałam z ta firma i nie polecam.Firma nierzetelna ,nie informuja o warunkach współpracy ,niby wypłata do 15 a dzis 21 a ja nadal czekam na wypłate.Nie polecam ,nie warto ,jest tyle sprawdzonych firm że szkoda nerwów na współprace z nimi .
agnes1987 napisał:
Witam ,jestem tu nowa ,ale współpracowałam z ta firma i nie polecam.Firma nierzetelna ,nie informuja o warunkach współpracy ,niby wypłata do 15 a dzis 21 a ja nadal czekam na wypłate.Nie polecam ,nie warto ,jest tyle sprawdzonych firm że szkoda nerwów na współprace z nimi .
Mam odmienne zdanie-wyjeżdżałam z nimi w lipcu tego roku.Oferta zgodna z opisem,wyplata na koncie przed 15 nawet była,płaca też za urlop,grosze,ale zawsze.Umowa jasna i klarowna,na wszystkie moje pytania koordynatorka wyczerpująco udzieliła odpowiedzi.Kontak z firmą bez problemów.Uważam, wg mojej oceny i koleżanek ,które równiez z ta firmą jeżdżą , a które znam osobiście ,że wręcz odwrotnie ,firma jest godna polecenia jako jedna z solidniejszych.Może pecha miałas do koordynatorki.No nie wiem ,Naprawde nie mam na co narzekać .Może jedynie to ,że EKUZ dostałąm jak juz do domu wróciłam a A1 sie nie doczekałam:)Ale ntterminowej wypłaty nie moge złego słowa powiedzieć:)Byłam z nimi raz ,na zastępstwie.6 tygodni.
Współpracuję z nimi od lipca ubiegłego roku.Wypłata na czas, na zlecenia czekałam ok 2-3 dni.Jestem na czwartym zleceniu w tym dwa razy
u 1 podopiecznej aktualnie też jestem na wyjeżdzie z tej firmy.Kartę Ekuz dostałam na rok. A wybór należy do kazdego z nas.
Amelia, Malgi na pewno jest opiekunką. Dobrą Opiekunką.
Potwierdzam wypowiedź Malgi - HR Investment z Wrocławia jest dość rzetelną firmą.
Spośród 4, w których pracowałam dotychczas-to firma, która nie "przeszkadza" mi w pracy.
Nie przestawia mnie jak szafy, ma profesjonalnych pracowników.
Dość powiedzieć, że pracuję za ich pośrednictwem od roku.
I zamierzam pracować nadal. Mój staż pracy w opiece - 2,5 roku.
amelia napisał:
Malgi napisał:
Carrer Investment i HR Investment mają ze sobą tyle wspólnego co wół z karetą.
A firmy zmieniają, dodają i odejmują, ponieważ uciekają od płacenia wysokich podatków.
Nowa firma przez 2 lata płaci niższe podatki. Ot i cała filozofia. Takie są w Pl przepisy prawne.
amelia napisał:
Przeciez tj o Carer Investment,nie zauwazylas???????
Zauważyłam, ale firmy się czasem reorganizują, zmieniają nazwy lub dodają coś do nazwy i udają nowe.
amelka2015 napisał:
Potwierdzam wypowiedź Malgi - HR Investment z Wrocławia jest dość rzetelną firmą.
Spośród 4, w których pracowałam dotychczas-to firma, która nie "przeszkadza" mi w pracy.
I zamierzam pracować nadal. Mój staż pracy w opiece - 2,5 roku.amelia napisał:
Malgi napisał:
Malgi jest zarejestrowana na forum od 2013 roku i napisała 7 postów, z tego na temat pracy opiekunki 0.
Dla mnie jest niewiarygodna. Jak wiesz są trzy prawdy : prawda, półprawda i g@wno prawda.
amelia napisał:
amelka2015 napisał:
Współpracujesz za biurkiem, czy jako opiekunka?Malgi jest zarejestrowana na forum od 2013 roku i napisała 7 postów, z tego na temat pracy opiekunki 0.
Dla mnie jest niewiarygodna. Jak wiesz są trzy prawdy : prawda, półprawda i g@wno prawda.
1/Malgi jest opiekunką.
2/pracowałam z HR INVESTMENT w lecie 2014,na zastepstwie-umowa zlecenie,wypłącalni terminowo,jedyne zastrzeżenia to EKUZ,który dotarł do mnie po powrocie i A1,które wcale nie dotarło:( Skła
dki nie pamietam od jakiej kwoty -byłam jednorazowo ,nie bardzo mnie to interesowało.Kontakt z koordynatorka podczas zlecenia przyzwoity.Tyle.
kasia63 napisał:
amelia napisał:
amelka2015 napisał:
I zamierzam pracować nadal. Mój staż pracy w opiece - 2,5 roku.Malgi jest zarejestrowana na forum od 2013 roku i napisała 7 postów, z tego na temat pracy opiekunki 0.
Dla mnie jest niewiarygodna. Jak wiesz są trzy prawdy : prawda, półprawda i g@wno prawda.1/Malgi jest opiekunką.
2/pracowałam z HR INVESTMENT w lecie 2014,na zastepstwie-umowa zlecenie,wypłącalni terminowo,jedyne zastrzeżenia to EKUZ,który dotarł do mnie po powrocie i A1,które wcale nie dotarło:( Skła
dki nie pamietam od jakiej kwoty -byłam jednorazowo ,nie bardzo mnie to interesowało.Kontakt z koordynatorka podczas zlecenia przyzwoity.Tyle.
Dzięki za wyjaśnienie. Ja pozostanę przy swojej ocenie. Pozdrawiam.
Na tym forum ja mam 6 postów, ale nic z tego nie wynika.
Także i to, kim jestem z zawodu.
Gówno prawda.
Malgi jest opiekunką. Teraz jest w "celi" pod lasem.
Myśl sobie co chcesz. Masz takie prawo. Nawet mylne wnioski wyciągać też.
Pozdrawiam.
amelia napisał:
amelka2015 napisał:
Współpracujesz za biurkiem, czy jako opiekunka?Malgi jest zarejestrowana na forum od 2013 roku i napisała 7 postów, z tego na temat pracy opiekunki 0.
Tylko krowa nie zmienia zdania.
amelia napisał:
kasia63 napisał:
amelia napisał:
Malgi jest zarejestrowana na forum od 2013 roku i napisała 7 postów, z tego na temat pracy opiekunki 0.
Dla mnie jest niewiarygodna. Jak wiesz są trzy prawdy : prawda, półprawda i g@wno prawda.1/Malgi jest opiekunką.
dki nie pamietam od jakiej kwoty -byłam jednorazowo ,nie bardzo mnie to interesowało.Kontakt z koordynatorka podczas zlecenia przyzwoity.Tyle.Dzięki za wyjaśnienie. Ja pozostanę przy swojej ocenie. Pozdrawiam.
amelka2015 napisał:
amelia napisał:
kasia63 napisał:
1/Malgi jest opiekunką.
dki nie pamietam od jakiej kwoty -byłam jednorazowo ,nie bardzo mnie to interesowało.Kontakt z koordynatorka podczas zlecenia przyzwoity.Tyle.Dzięki za wyjaśnienie. Ja pozostanę przy swojej ocenie. Pozdrawiam.
Czyżbyś porównywała mnie do krowy?
Sorry, ale to Ty napisałaś.
amelia napisał:
amelka2015 napisał:
amelia napisał:
Dzięki za wyjaśnienie. Ja pozostanę przy swojej ocenie. Pozdrawiam.Czyżbyś porównywała mnie do krowy?
amelka2015 napisał:
amelia napisał:
amelka2015 napisał:
Czyżbyś porównywała mnie do krowy?
Kobieto! O co Ci chodzi? Ze zdziwieniem przeczytałam Twój post o krowie. ( To Ty go napisałaś, nie ja) . Och intrygantko, prowokatorko! I tak nie zmienię zdania, choćbym w Twoich oczach jawiła się jako krowa. Nie napiszę kim, lub czym jawisz się Ty się w moich oczach.
Stara prawda, że Polak , Polakowi , wilkiem potwierdza się.
Ciekawa jestem tylko czemu ma służyć takie zachowanie. Nasuwa mi się jednoznacznie myśl, że jesteś firmą która celowo "mąci".
Były tutaj już takie.
Ja w każdym razie z pastuchami (znawcami krów) nie będę dyskutować.
Ostatnio edytowany przez amelia (2015-03-08 21:50:03)
O ten tramwaj co nie chodzi, chodzi.
Jeszcze dwa dni i wszyscy tutaj według Twojego mniemania firmami zostaną.
Powtórzę, tylko krowa nie zmienia zdania.
Ty także na pewno firmą jesteś, która tylko zamęt sieje wśród prawdziwych, dobrych
i doświadczonych Opiekunek.
Tak, potwierdzam Twój fragment wpisu, człowiek człowiekowi wilkiem.
Większej ilości epitetów pod adresem drugiego Człowieka nie znasz?
A i pastuch pastucha zawsze pozna.
Pozdrawiam.
amelia napisał:
amelka2015 napisał:
amelia napisał:
Czyżbyś porównywała mnie do krowy?Kobieto! O co Ci chodzi? Ze zdziwieniem przeczytałam Twój post o krowie. ( To Ty go napisałaś, nie ja) . Och intrygantko, prowokatorko! I tak nie zmienię zdania, choćbym w Twoich oczach jawiła się jako krowa. Nie napiszę kim, lub czym jawisz się Ty się w moich oczach.
Ciekawa jestem tylko czemu ma służyć takie zachowanie. Nasuwa mi się jednoznacznie myśl, że jesteś firmą która celowo "mąci".
Były tutaj już takie.
amelka2015 napisał:
O ten tramwaj co nie chodzi, chodzi.
Jeszcze dwa dni i wszyscy tutaj według Twojego mniemania firmami zostaną.
Powtórzę, tylko krowa nie zmienia zdania.
Ty także na pewno firmą jesteś, która tylko zamęt sieje wśród prawdziwych, dobrych
i doświadczonych Opiekunek.
Tak, potwierdzam Twój fragment wpisu, człowiek człowiekowi wilkiem.
Większej ilości epitetów pod adresem drugiego Człowieka nie znasz?
A i pastuch pastucha zawsze pozna.
Pozdrawiam.amelia napisał:
amelka2015 napisał:
Kobieto! O co Ci chodzi? Ze zdziwieniem przeczytałam Twój post o krowie. ( To Ty go napisałaś, nie ja) . Och intrygantko, prowokatorko! I tak nie zmienię zdania, choćbym w Twoich oczach jawiła się jako krowa. Nie napiszę kim, lub czym jawisz się Ty się w moich oczach.
Były tutaj już takie.
I ja mam tylko kilka postów na forum ,ale potwierdzam co napisała Amelka 2015 .Firma jest solidna, wypłata w terminie.
A ile opiekunek tyle opini.jestem opiekunką sześć lat .Trzy lata pracowałam na "czarno" w tej chwili w drugiej agencji.HR Investment póki co
mi odpowiada ale jak mówia ile osób tyle opini
Ja aktualnie jestem na"wyjezdzie"z tej firmy,w miejscu pracy despotyczna podopieczna i glodowka totalna,zglosilam firmie i niestety bez odzewu,jestem ostatni raz z nimi.
w umowie przelew do 15 kazdego mies.dzisiaj 15,nie zaplacono ..jutro HR investment w sosnowcu podam do sądu ...
ann00 napisał:
w umowie przelew do 15 kazdego mies.dzisiaj 15,nie zaplacono ..jutro HR investment w sosnowcu podam do sądu ...
Ty;lp jesli masz kontow tym samym banku co HR,jak w innym to do 18ego.Mam w innym i nigdy nie było później.Wumowie masz to zapisane,poczytaj
Reklama
Strony: 1
Perfekton, Avoria był ktoś? - Był ktoś z powyższymi firmami? Ciężko było znaleźć opinie z tego roku, na GoWork jest co do opinii podzielenie...
Lycamobile - czy ktoś z tego korzysta? - Cześć dziewczyny, Czy wiecie jaką kartę Lycamobile kupić ? Gdzie ją można kupić? Jak rejestrować taką karte i jak ją zasilać ? Czy znacie oprócz Lycamobile inne sposoby na tanie połączenia telefoniczne z Niemiec? Będę wdzięczna za wszystkie porady :-)
Czy ktoś coś słyszał o tych firmach lub współpracował z nimi - Witam czy ktoś zna te firmy lub słyszal o jakiej z tych firm. Proszę o pomoc - Global servis ,Majster med...
VERITAS - czy ktoś zna???? - Witam. Mam jechać ale jeszcze się waham. W sumie to czytam o samych karach i żadnym wolnym. Ktoś był, widział?
Czy ktoś potrzebuje doładowania do ALDI TALK (e-plus) ? - Cześć dziewczyny, w mojej poprzedniej Stelli nie było Internetu, dlatego sama go sobie organizowałam i zostało mi niewykorzystane doładowanie 15 euro z e-plusa (również do Aldi Talk), które można wykorzystać do internetu lub telefonu...