Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - do?acz do nas !!!
Jest to danie typowo tyrolskie. Jadłam je tylko raz podczas wizyty w Niemczech u córki. Poszliśmy wtedy do restauracji na obiad no i chodziło o to bym poznała tamtejsze smaki...
Jest to danie typowo tyrolskie. Jadłam je tylko raz podczas wizyty w Niemczech u córki. Poszliśmy wtedy do restauracji na obiad no i chodziło o to bym poznała tamtejsze smaki. Zamówili mi takie knedle z zupą cebulową. Zupę już kiedyś jadłam, smaczna. Tych knedli poróbowałam za to pierwszy raz-bardzo oryginalne w smaku. Znalazłam w internecie przepis na nie, tylko w składnikach pisza, że trzeba dodać pikantny górski ser. Chciałabym przygotowac takie knedliki, ale nie wiem czy da sie zastąpić czymś ten ser, bo nie mam skąd wziąć czegoś takiego. Podaję Wam przepis jaki znalazłam:
Składniki:
30 dkg suchego białego chleba lub bułki pokrojonej w kostkę
2 jajka
szklanka ciepłego mleka
cebula
30 dkg sera górskiego pikantnego
pietruszka, sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
masło do smażenia, mąka
Jajko, pietruszkę, gałkę muszk., sól, pieprz zmieszać z mlekiem. Zalać tym pokrojony chleb. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na maśle. Ser pokroić na mniejsze kawałeczki. CEbulę i ser wymieszać z pozostałymi składnikamii formować kulki i obsmażyć znowu podsmażyć na maśle. Takie gotowe knedelki wrzuca się do zupy.
Czym mozna zastąpić ten ser górski? Albo może ma to inną nazwę i mozna dostac w sklepie, a ja po prostu o tym nie wiem?
Offline
Reklama