Nie jestem z firmy zadnej . Po prostu zastanawia mnie ten fakt . : " Betreuung ab 49 bis 52 Euro pro Tag. Eine osteuropäische Pflegekraft mit soliden Kenntnissen und Betreuungserfahrung kann Ihnen bereits ab nur 49,- Euro pro Tag zur Verfügung stehen - beziehungsweise nur 1...
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Strony: 1
Nie jestem z firmy zadnej . Po prostu zastanawia mnie ten fakt . : " Betreuung ab 49 bis 52 Euro pro Tag.
Eine osteuropäische Pflegekraft mit soliden Kenntnissen und Betreuungserfahrung kann Ihnen bereits ab nur 49,- Euro pro Tag zur Verfügung stehen - beziehungsweise nur 1.470,- Euro, gerechnet auf einen Zeitraum von einem Monat (30 Tage)"
a kobiety na czarno (przynajmniej te co ja znam) znaja slaba niemiecki a biora 1200-1500 euro. Jaki to sens ma dla niemckiej rodziny ? Dla opiekunki wiadomo - ma wiecej w kieszeni.Ale dla seniora i rodziny ? Przez agencje moga tez wziac opiekunke ze slabym niemieckim i placic 1470 i spac spokojnie ze zoll nie zajrzy. Rozumiem jak opiekunka na czarno bierze ponizej 1000 euro , ale ktore panie na czarno chca wyjechac ponizej 1000 ?
Kiedys jeszcze , rozumiem, nie bylo az tylu agencji , ale teraz agencja za agencja powstaje, mozna wybierac.
OlaM- kim Ty jesteś,dziennikarka z jakiegos szmatławca,żądną sensacji????W róznych watkach zadajesz różne pytania,wyciągasz informacje od opiekunek-artykuł piszesz??Bo opiekunka to Ty nie jesteś na 100%!!!!!Wyskoczyłaś ni z gruszki ni z pietruszki i 100 pytań do....Ciekawe.....Opiekunka ,która naprawde pracuje w tym zawodzie i jeździ choć pare lat takich pytań jak te Twoje nie zadaje bo zna juz odpowiedzi.....
Nie podoba mi się Twoja dociekliwość....
Kasia63 podzielam Twoje spstrzezenia.Durne pytania faktycznie.To i moja durna odpowiedz"Ola M zajmij sie czyms ,a moze uderz do paru agencji i popytaj o faktyczne koszty "pomocy"rodzinam.Lub prosciej poczytaj sobie na ich stronach.Tu masz przyklad i faktycznie wychodzi,ze przez agencje taniej bo 833eur /mies plus koszty roczne /papiery,organizacja zmian opiekunek itp./mze jeszcze agencji niemieckiej trzeba zaplacic?Suma sumarum widac taniej na czarno.http://www.lebenshilfe24.de/kosten
Ostatnio edytowany przez iza46 (2014-07-29 12:12:53)
to forum, mozna pytac i dyskutawac. po to jest przeciez forum. czemu jestescie takie agresywne ?
OlaM napisał:
to forum, mozna pytac i dyskutawac. po to jest przeciez forum. czemu jestescie takie agresywne ?
jw." durne pytanie, durna odpowiedź"
Skąd Ty się dziewczyno urwałaś,100 pytań a każde głupsze od poprzedniego!!! Ile Ty masz lat?! Nie potrafisz wyciągać wniosków,analizować szukać odpowiedzi w internecie...masz wujka Google...!!! Nudzisz się to poczytaj,zrób coś z sobą ! Przy takim dalszym zachowaniu zasłużysz na ignorancję forumowiczów... I nie pytaj dlaczego jesteśmy takie agresywne!!!
czytałam wszystkie posty w których OlaM uczestniczyła i na początku pomyślałam, że dziewczyna jest ,,niepełnosprytna''a nawet nie raz uśmiałam się z Twoich pytań, zagadnień Olu, ale póżniej Twoje pomysły pytawczo-dociekiliwe zrobiły się drażniące i coś było nie tak, do teraz bo właśnie dziewczyny zapaliły mi lampkę
kasia63 napisał:
OlaM- kim Ty jesteś,dziennikarka z jakiegos szmatławca,żądną sensacji????W róznych watkach zadajesz różne pytania,wyciągasz informacje od opiekunek-artykuł piszesz??Bo opiekunka to Ty nie jesteś na 100%!!!!!Wyskoczyłaś ni z gruszki ni z pietruszki i 100 pytań do....Ciekawe.....Opiekunka ,która naprawde pracuje w tym zawodzie i jeździ choć pare lat takich pytań jak te Twoje nie zadaje bo zna juz odpowiedzi.....
Nie podoba mi się Twoja dociekliwość....
Kasia 63 ma racje. OlaM wczesniej w czerwcu br. wrzucila tutaj FASCYNUJACA oferte pracy do osoby w Siegen za niebotyczne pieniadze 750 e /miesiac. Do obowiazkow nalezala min. picie piwa i ogladanie seriali z babcia oraz bezbrzezna radosc bo rodzina wysyla stare szmaty opiekunce
. Do dyspozycji dla opiekunki byl rower i chodzik
Juz widze jak dziewczyny sie poderwaly do lotu OluM.No ale jest postep bylo 750 e teraz od!!!1470 e to ostatnie pewnie za 2 miesiace. OJ kobieto Kobieto.....2014-06-28 10:54:14
OlaM
Member
dam namiar na dobra stelle,750€,bez agencji
-spokojna babcia
-okolice Siegen
- umowa na Mini Job - 400€ netto plus 350€ "kieszonkowego" do reki miesiecznie (razem 750€!)
-demencja
- wstawanie w nocy 1raz
- zwrot kosztow podrozy 80 €
- babcia zamawia obiady i kolacje z jadlodalni - brak gotowania smile
- do zadan opiekunki nalezy ogladanie z babcia seriali , zakupy , wspolne spacery , picie piwa , mycie, ubieranie, sluchanie muzyki
- praca od 1 wrzesnia '14 do 5 stycznia '15
- bez firmy, bez posrednikow
- raz w tygodniu do babci przychodzi fryzjerka - opiekunka takze moze skorzystac
- do dyspozycji rower i chodzik
- rodzina czesto wysyla opiekunce ladne ubrania jako prezenty
Ostatnio edytowany przez ahha (2014-07-29 14:49:03)
OlaM napisał:
Nie jestem z firmy zadnej . Po prostu zastanawia mnie ten fakt . : " Betreuung ab 49 bis 52 Euro pro Tag.
Eine osteuropäische Pflegekraft mit soliden Kenntnissen und Betreuungserfahrung kann Ihnen bereits ab nur 49,- Euro pro Tag zur Verfügung stehen - beziehungsweise nur 1.470,- Euro, gerechnet auf einen Zeitraum von einem Monat (30 Tage)"
a kobiety na czarno (przynajmniej te co ja znam) znaja slaba niemiecki a biora 1200-1500 euro. Jaki to sens ma dla niemckiej rodziny ? Dla opiekunki wiadomo - ma wiecej w kieszeni.Ale dla seniora i rodziny ? Przez agencje moga tez wziac opiekunke ze slabym niemieckim i placic 1470 i spac spokojnie ze zoll nie zajrzy. Rozumiem jak opiekunka na czarno bierze ponizej 1000 euro , ale ktore panie na czarno chca wyjechac ponizej 1000 ?
Kiedys jeszcze , rozumiem, nie bylo az tylu agencji , ale teraz agencja za agencja powstaje, mozna wybierac.
Czytam i zastanawiam się, czy ty czegoś nie brałaś? Wygląda na to, że masz problem i naprawdę chciałabym się mylić:-(.
moze dlatego ze wiele agencji wsciska w umowie ze umowa dopiero wygasa po smierci podopiecznego? Przynajmniej tak slyszalam. A prywatnie to kiedy chcesz wtedy rezygnujesz.
ela50 napisał:
moze dlatego ze wiele agencji wsciska w umowie ze umowa dopiero wygasa po smierci podopiecznego? Przynajmniej tak slyszalam. A prywatnie to kiedy chcesz wtedy rezygnujesz.
Elu,żartujesz?!! Czyli do grobowej deski??..Brrrrrrrrr..
ela50 napisał:
moze dlatego ze wiele agencji wciska w umowie ze umowa dopiero wygasa po smierci podopiecznego? Przynajmniej tak slyszalam. A prywatnie to kiedy chcesz wtedy rezygnujesz.
Nigdy nie słyszałm o takich umowach-kto Ci takich głupot nagadał-zadzwon do kilku agencji to sie sama przekonasz.Ja słyszałam ,że Marsyjanie wylądowali:)
ela50 napisał:
Jeżdżę z agencją i podpisuje umowę na czas określony i nigdy nie spotkałam się z takim zapisem. W przypadku umów z agencją jest to mało prawdopodobne, ponieważ nie przebywamy cały czas u tego samego PDP. Być może w umowie prywatnej z rodziną taki zapis istnieje.
ela50 napisał:
... a skąd masz taką wiedzę?
ela50 napisał:
Ha,ha,ha... Powiedz to ST... Na pewno się ucieszy!!!
kasia63 napisał:
ela50 napisał:
moze dlatego ze wiele agencji wciska w umowie ze umowa dopiero wygasa po smierci podopiecznego? Przynajmniej tak slyszalam. A prywatnie to kiedy chcesz wtedy rezygnujesz.
Nigdy nie słyszałm o takich umowach-kto Ci takich głupot nagadał-zadzwon do kilku agencji to sie sama przekonasz.Ja słyszałam ,że Marsyjanie wylądowali:)
A ja, że Kopernik była kobietą... słyszałam gdzieś, ale nie wiem gdzie...
Jak ja uwielbiam te wszystkie: tak słyszałam... podobno....
Dziadek mój rodzony, świętej pamięci już, opowiadał mi taki kawał:
Zeznaje gość przed sądem w jakiejś tam sprawie. Wysoki sąd zadaje pytanie: "Widział to Pan?" Gość odpowiada: "Nie, ale słyszałem", na to sąd: "Co się słyszy, to się nie uznaje". Po czym rozprawa ma się ku końcowi, rzeczony gość wychodząc, puścił głośnego bąka. Sąd oczywiście chciał ukarać za obrazę majestatu, więc świadek pyta sędziego: "Widział to Wyskoki sąd?" - "Nie, słyszałem" - "Co się słyszy to się nie uznaje"
I może tego się trzymajmy...
"...A ja, że Kopernik była kobietą... słyszałam gdzieś, ale nie wiem gdzie... ..." A ja wiem! To było w "Sexmisji"!!!
http://youtu.be/vsrnpZj_ILM
Ostatnio edytowany przez krystynka (2014-07-29 20:16:00)
krystynka napisał:
ela50 napisał:
Ha,ha,ha...
Powiedz to ST... Na pewno się ucieszy!!!
;-))...oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci....
byłam na ślubie, na którym pan młody powtórzył słowa przysięgi..."oraz, że Cię NIE DOPUSZCZĘ aż do śmierci";-))
Franciszka napisał:
krystynka napisał:
ela50 napisał:
Ha,ha,ha...
;-))...oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci....
byłam na ślubie, na którym pan młody powtórzył słowa przysięgi..."oraz, że Cię NIE DOPUSZCZĘ aż do śmierci";-))
krystynka napisał:
"...A ja, że Kopernik była kobietą... słyszałam gdzieś, ale nie wiem gdzie...
..." A ja wiem! To było w "Sexmisji"!!!
http://youtu.be/vsrnpZj_ILM
Krystynko, to była metafora, chyba nie myslisz, że nie znam kultowych polskich filmów
krystynka napisał:
ela50 napisał:
Ha,ha,ha...
ewal8 napisał:
krystynka napisał:
http://youtu.be/vsrnpZj_ILMKrystynko, to była metafora, chyba nie myslisz, że nie znam kultowych polskich filmów
Sorry,trochę nie tak wyszło To tak dla przypomnienia innym... Eh,jak człowiek zamotany to zawsze coś palnie (to o sobie)...
krystynka napisał:
ewal8 napisał:
krystynka napisał:
http://youtu.be/vsrnpZj_ILMKrystynko, to była metafora, chyba nie myslisz, że nie znam kultowych polskich filmów
Sorry,trochę nie tak wyszło
To tak dla przypomnienia innym... Eh,jak człowiek zamotany to zawsze coś palnie (to o sobie)...
Krystynko, nie smuć się! To o ST było po prostu piękne !
ruda napisał:
krystynka napisał:
ewal8 napisał:
Krystynko, to była metafora, chyba nie myslisz, że nie znam kultowych polskich filmówSorry,trochę nie tak wyszło
To tak dla przypomnienia innym... Eh,jak człowiek zamotany to zawsze coś palnie (to o sobie)...
Krystynko, nie smuć się! To o ST było po prostu piękne
!
cool
krystynka napisał:
Nic nie palnęłaś to i przepraszać nie ma za co
A niektórym przypomnienie na pewno się przyda.
ewal8 napisał:
krystynka napisał:
Nic nie palnęłaś
to i przepraszać nie ma za co
A niektórym przypomnienie na pewno się przyda.
Reklama
Strony: 1
Zmiana opiekunki w Niemczech - Witajcie. Zbliżają się wakacje. Mam pytanie, czy któraś z opiekunek planuje wakacje? Mogłabym zmienić kogoś na 1 miesiąc, 5 tyg...
Praca opiekunki Niemcy ( cały kraj) - Witam serdecznie Poszukuje opiekunek do osób starszych ,do pracy na terenie całych Niemiec . Poniżej szczegóły oferty ...
Praca opiekunki w Niemczech - Jest tu jakaś kobieta, która była w Niemczech i pracowała jako opiekunka? Potrzebuje na szybko dorobić i oczywiście w Polsce nie jest to możliwe, żeby jakąś sensowną pracę znaleźć więc tak myślę o wyjeździe, ale może właśnie zamiast pracy na jakichś farmach, w sadach czy na polu taka forma opiekunki by mi odpowiadała...
Walizka opiekunki, czyli... Hilfe! - Decyzja zapadła. Umowa podpisana. Jadę! Mój pierwszy raz! Czas zacząć się pakować i ... problem. Co ja właściwie powinnam ze sobą zabrać, oprócz rzeczy oczywistych, czyli generalnie to co w odwiedziny do "babci Geni" + słownik...
Nowy praktyczny blog o pracy opiekunki w Niemczech - Witam, tym razem ja zapraszam na mój blog o pracy jako opiekunka osób starszych i asystent osoby niepełnosprawnej w Niemczech http://nieocenioneopiekunki...