Pieczeń po bawarsku- Krustebraten

Pieczeń, czyli coś co na Bawarii lubią najbardziej. Konkretne, mięsne danie np do niedzielnego obiadu. Do przygotowania samego mięsa potrzebujemy: -2 kg szynki wieprzowej ze skórą -2 cebule -łyżkę kminku -4 ząbki czosnku -sól, pieprz Po pierwsze-mięso trzeba natrzeć czosnkiem...

Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!

Reklama

Kuchnia dla seniora - aktualne tematy :

#1 2013-08-20 11:17:07

emilia
Member
Zarejestrowany: 2013-06-14
Posty: 594

Pieczeń po bawarsku- Krustebraten

Pieczeń, czyli coś co na Bawarii lubią najbardziej. Konkretne, mięsne danie np do niedzielnego obiadu. Do przygotowania samego mięsa potrzebujemy:
-2 kg szynki wieprzowej ze skórą
-2 cebule
-łyżkę kminku
-4 ząbki czosnku
-sól, pieprz
Po pierwsze-mięso trzeba natrzeć czosnkiem. Po drugie- sól pieprz i kminek. Najlepiej niech tak trochę poleży i nasiąknie trochę marynatą. Gdy zabieramy się już do pieczenia mięsa- na początku dno naczynia wykładamy pokrojona w półksiężyce cebulę. Na cebulę kładziemy mięso (skóra do dołu) i polewamy wodą, żeby nam się nie spaliło. Mięso należy piec tak przez ok. godzinę w 250 st., po tym czasie trzeb je obrócić i piec przez kolejną godzinę w tej samej temperaturze. Najlepiej po obróceniu ponacinać wierzch mięsa nożem, puści ono wtedy sok. Gdy skórka jest zarumieniona, a mięso miękkie, wyciągamy pieczeń i z reszty robimy sos.
Do mięsa można podać ziemniaki, kluski, nawet knedle, według uznania i smaku. Jeśli chodzi o dodatek to biała kapusta, albo kiszona, zasmażana, tutaj tez jest dowolność.
Smacznego!smile

Offline

 

Reklama

Podobne tematy :

Pieczeń po bawarsku- Krustebraten - Pieczeń, czyli coś co na Bawarii lubią najbardziej. Konkretne, mięsne danie np do niedzielnego obiadu...

Omlet po bawarsku - Mam dla Was fajny przepisik na omlet po bawarsku. Jeszcze nigdy go nie robiłam-pierwszy raz będzie dzisiaj...

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Polityka Prywatności i Polityka Cookies