Dzisiaj pierwszy raz próbuję :D Ciekawe jak wyjdze zrobiłam na razie zalewę i musze przyznać że interesująco poachnie. Do tej pory zajmowałm się tylko pieczeniem mięsa...
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Dzisiaj pierwszy raz próbuję
Ciekawe jak wyjdze zrobiłam na razie zalewę i musze przyznać że interesująco poachnie.
Do tej pory zajmowałm się tylko pieczeniem mięsa. ale mam wrażenie że upieczone mięso każde smakuje podobnie. No może poza boczusiem
Jak macie jakies wypróbowane przepisy na domową wędlinę to wklejajcie.
Jutor zdam relację z efektów
zaroma napisał:
Dzisiaj pierwszy raz próbuję
Ciekawe jak wyjdze zrobiłam na razie zalewę i musze przyznać że interesująco poachnie.
Do tej pory zajmowałm się tylko pieczeniem mięsa. ale mam wrażenie że upieczone mięso każde smakuje podobnie. No może poza boczusiem
Jak macie jakies wypróbowane przepisy na domową wędlinę to wklejajcie.
Jutor zdam relację z efektów
Polecam domowe kiełbasy. Smakują o wiele lepiej niż sklepowe. Wiesz co w nich się znajduje. I co najważniejsze mozesz je zrobic wedlug przepisu, który Tobie smakuje.Sama decydujesz jakie dać tam przyprawy.
Daję idealną moim zdaniem proporcję mięska i tłuszczu
3 kg mięsa wieprzowego - szynka, łopatka, karczek,
1 kg wołowiny lub filetu z indyka,
1 kg boczku i słoniny.
Przyda Ci się na pewno nadziewarka do kiełbas. Jak tutaj https://www.gastropuls.pl/nadziewarki-d … ndi-282090
Ostatnio edytowany przez cherrie (2020-05-22 07:12:21)
Te sklepowe wędliny są coraz gorsze, chyba trzeba będzie się nauczyć wędzenia i samej robić
Reklama
praca dla opiekunek, niań i pomocy domowej - Poszukujemy opiekunki do Pana 83 lata. Podopieczny (55 kg, 169 cm) jest po wylewie, cierpi na chorobę Parkinsona...