Moja mama dowiedziała sie, ze będzie musiała nosić aparat słuchowy. Jak dobrze wybrać aparat dla starszej osoby?
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Moja mama dowiedziała sie, ze będzie musiała nosić aparat słuchowy.
Jak dobrze wybrać aparat dla starszej osoby?
Na pewno dobrze jest się kierować prostotą obsługi aparatu. Osoba starsza nie powinna mieć problemu z jego obsługą. Dobrze jest też nie zamawiać tanich aparatów z sieci, bo takie będą szkodliwe ale wybrać się do punktu, w ktorym dobiorą aparat do wady oraz do potrzeb danej osoby. Po dokłądnym zbadaniu sluchu. Poza tym w przypadku osób starszych można liczyć na spore dofinansowanie. Im osoba starsza, tym dofinansowanie na aparat słuchowy jest wyzsze. Dzięki temu mozna pozwolić sobie na coś droższego. https://www.healththink.pl/rodzaje-apar … la-siebie/
Ostatnio edytowany przez tetti (2020-03-31 10:52:39)
Reklama
Wybór firmy przez niedoświadczonego - Przypominam sobie język i mam zamiar odbyć praktykę w domu pomocy społecznej. Nie mam doświadczenia w tym zawodzie, ale jak czytam o tych wszystkich agencjach to mnie krew zalewa, bo albo składki są z najniższej krajowej polskiej, albo płacą grosze, albo kłamią w umowach...