Proszę was o pomoc! Przepracowałam dla pewnej znanej Polskiej firmy prawie 2 miesiace na terenie Niemiec. Jako opiekunka. Nie dostałam jeszcze /jest 19 listopad 2018/ wynagrodzenia za wrzesień i październik 2018...
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Proszę was o pomoc! Przepracowałam dla pewnej znanej Polskiej firmy prawie 2 miesiace na terenie Niemiec. Jako opiekunka. Nie dostałam jeszcze /jest 19 listopad 2018/ wynagrodzenia za wrzesień i październik 2018. Firma nie reaguje na moje monity. Wysyłają opiekunki do Niemiec tylko na zasadzie rozmowy telefonicznej, Bez żadnego dokumentu na kolejne zlecenie. Uważają że umowa-zlecenie jaką się raz podpisuje - wystarczy.To chore, bo przecież kazde nowe zlecenie dot.innych warunków placowych i innego podopiecznego. Chcę iść z tym do prawnika. Czy ktoś tutaj miał taki przypadek? Co radzicie zrobić, bym otrzymała swoje pieniadze.Pozdrawiam całą brać opiekunek.
Po prostu idz do prawnika, tak, jak chcesz zrobic
Myślę że warto zasięgnąć porady prawnika, z własnego doświadczenia niestety nie pomogę bo mi laxo zawsze pieniążki na czas przelewa. Współczuję i mam nadzieję, że szybko uda Ci się wyegzekwować całą kwotę.
Takie sytuacje nie są częste ( na szczęście ) ale sie zdarzają. Niestety ale niektórzy nie są uczciwi i chcą oszukać. I wydaje im sie, ze jak osoba jest z innego kraju to pewnie nie będzie ogarnięta i jak jej nie zapłacą to nie bedzie dochodziła swoich praw.
Moja rada - nie pisz na forum ale skontaktuj się z radcą prawnym. Niech radca prawny doradzi Ci co robić bo samodzielnie będzie Ci bardzo trudno. Jesli teraz się tak zachowują to nie wiem czy sie poprawią.
http://cpkoscielniak.pl/
Polecam tę kancelarie
Ostatnio edytowany przez zaroma (2019-11-26 07:43:02)
Reklama
Brak snu - Opiekowałam się kieedyś kobietą chorą na demencje, ktora budziła się praktycznie kazdej nocy i nie mogłam przez nią zmruzyc oka...
szukam prace - Szukam prace na 3 tygodnie ,od 6-7. 11.03.12 ,2017 TEL 00491766057281 LUB 0048510166642 .Pozdrawiam
polcam prace w opiece przez posrednika - hej, jetem tutaj nowa, wiec wszystkich serdecznie pozdrawiam! ja chciałabym napisać tylko tyle, ze od lat jeżdżę z pośrednikiem i nie zamierzam zrezygnować...
Brak doświadczenia- czy znajdę prace jako opiekunka? - Powiedzcie mi, czy mam szansę na pracę jako opiekunka, jesli nie pracowałam wczesniej w tym fachu? Miałam co najwyżej styczność z czymś takim, gdy zachorowała moja babcia...
Czy kary za prace na czarno w opiece w ogole maja miejsce czy toBajki? - Zapotrzebowanie na opiekunki jest ogromne,wiec nawet jak sasiad doniesie to Zoll nic nie robi. A moze nie mam racji, i znacie jakies przypadki ze faktycznie rodzina i/lub opiekunka dostala kare za nielegalna prace?