Witajcie Mam problem z przykrym zapachem, który pozostaje w moich ubraniach. Pomagam w lekcjach Wietnamczykowi. Jestem u niego około 18-ej. W czasie, gdy ja mu tłumaczę lekcje, jego mama gotuje...
Potrzebujesz darmowej porady lub wsparcia innych Opiekunek ? Nie zwlekaj - dołacz do nas !!!
Witajcie
Mam problem z przykrym zapachem, który pozostaje w moich ubraniach. Pomagam w lekcjach Wietnamczykowi. Jestem u niego około 18-ej. W czasie, gdy ja mu tłumaczę lekcje, jego mama gotuje. Używa przypraw, które dla mnie są przykre. Zapach wgryza się w moje ubrania. Odzież zmieniam poza kurtką, której nie mogę prać 2 razy w tygodniu. Wietrzę ją, ale to nic nie pomaga. Co robić? Zapach(fetor) jest na całym korytarzu w bloku. Jak wchodzę to już mnie mdli. W mieszkaniu jest czyściutko. Ale ten zapach... Nie wiem, czy im powiedzieć. Może znacie jakieś sposoby usuwania przykrego zapachu? Pozdrawiam
Nic nie poradzisz . Ten zapach niesie olej do smażenia . Klasyczny syndrom knajpowy , wychodzisz z pracy od greka i smierdzi wszystko , łacznie z włosami.
Może da się w jakiejs pobliskiej kawiarni przy kawie i herbacie ? Inaczej nie dasz rady , chyba że zapakujesz się w worek foliowy i drugi na głowę.
nic nie poradzisz , jak przesiąkniesz zapachem gotowanego to jedynie pranie tu pomoże
Ostatnio edytowany przez AnnaLis (2017-12-29 09:23:49)
Tosia napisał:
Witajcie
Mam problem z przykrym zapachem, który pozostaje w moich ubraniach. Pomagam w lekcjach Wietnamczykowi. Jestem u niego około 18-ej. W czasie, gdy ja mu tłumaczę lekcje, jego mama gotuje. Używa przypraw, które dla mnie są przykre. Zapach wgryza się w moje ubrania. Odzież zmieniam poza kurtką, której nie mogę prać 2 razy w tygodniu. Wietrzę ją, ale to nic nie pomaga. Co robić? Zapach(fetor) jest na całym korytarzu w bloku. Jak wchodzę to już mnie mdli. W mieszkaniu jest czyściutko. Ale ten zapach... Nie wiem, czy im powiedzieć. Może znacie jakieś sposoby usuwania przykrego zapachu? Pozdrawiam
Pogadaj z mamą dziecka i powiedz,że masz uczulenie na te zapachy/przyprawy,może się przejmie i zmieni godziny gotowania.
Nie zmieni. Przychodzę po kolacji. Ostatnio jakby poprawiło się. Mniej czuć ichniejsze przyprawy. Teraz mam wolne od ich zapachów. Wyjechali do Wietnamu. Wrócą po feriach. Zazdroszczą im wakacji w zimie. Ogólnie miła rodzinka. Dziękuję za odzew. Pozdrawiam
Reklama